Friday, 1 November 2013

Legoland Malaysia Waterpark Kini Dibuka

Baru baru ini saya sempat berkunjung ke Legoland Malaysia, yang terletak di Nusajaya Johor Baharu. Jarak dari rumah saya ke Legoland Malayasia lebih kurang 50km, mengambil masa kira kira sejam perjalanan. Ini adalah kunjungan kali kedua ke sini. Tahun lepas, kami sekeluarga juga berkunjung ke sini tetapi pada masa itu, waterpark masih dalam pembinaan. 

Pembukaan rasmi waterpark ini adalah pada Oct 21, 2013. Kalau ada sesapa yang berminat untuk berkunjung, sila la.. Nak kereta sewa atau kendaraan ke sana, boleh la hubungi kami untuk tempahan. 







Saturday, 27 July 2013

Car Rental Service - Pasir Gudang

Tahun ini adalah tahun ke empat aku menjalakan perniagaan yang berkaitan dengan transport. Dari sewa kereta, sewa van, sewa MPV, sewa lori 1,3,5, dan 10 tan, serta tak kurang pula sewa bas - coach dan coaster. 

Macam-macam ragam pelanggan yang aku perlu hadapi setiap hari. Boleh dikatakan daripada ramai-ramai customer yang pernah melanggan dengan syarikat aku - Accurate Transportation Service, 99/100 orang adalah terdiri daripada mereka yang baik hati dan sporting. Yang kurang baik memang ada, dah namanya pun berniaga kan.. Tapi majoriti daripada mereka adalah tergolong dari orang-orang yang baik. 

Tahun ini, allhamdulillah aku dapat menambah beberapa buah kenderaan lagi untuk kegunaan dan keselesaan pelanggan pelanggan semua. 

Harga? harga so far aku tak pernah naikan lagi. Turunkan memang tak boleh aku nafikan la.. Hari raya tahun ini, kami telah membuat keputusan untuk tidak menaikan harga sewa bagi semua kenderaan yang kami ada. So far harganya masih sama seperti hari hari yang bukan peak season. Cuma, pada minggu pertama aidilfitri, minimum hari sewa adalah 4 hari. Iaitu, sekiranya date start adalah Aug 07, maka mereka perlu menyewa sehingga Aug 11. Khamis hingga ahad. 

Bukan apa, untuk keselesaan dan mengelakan rush serta membolehkan pelanggan merancang perjalanan mereka dengan lebih baik lagi. 

Bagi mereka yang telah menempah lebih awak kereta atau MPV atau Van, terima kasih yang tidak terhingga kepada anda. Bagi mereka yang masih tercari cari tempat yang sesuai untuk menyewa kereta, jangan buat keputusan pada saat saat akhir, kerana anda bakal berhadapan dengan kehabisan kenderaan. Rancanglah lebih awal untuk keselesaan anda juga. 

Akhir kata, Selamat menunaikan ibadah puasa serta Menyambut Hari Raya yang bakal tiba tidak lama lagi, hati hati ketika memandu, ingatlah orang tersayang.

Simpan No tel ini, mungkin suatu hari nanti anda ingin menyewa kenderaan : +60127437779 Shah

Salam